perjantai 9. maaliskuuta 2012

Muut asukit

Natalian astutuksesta on nyt kaksi viikkoa. Vasta parin viikon päästä tietää varmaksi, onko Natalia tiineenä. Sitä odotellessa ajattelin kertoa hieman muista lemmikeistäni.

Ensimmäinen kissani on maatiaisnaaras Niila. Se on syntynyt 13.5.2005 ja leikattu noin 1-vuotiaana. Niila oli pitkään leikkisä ja se tykkää ulkoilusta. Halusin hankkia Niilalle leikkikaverin kun muutin kotoa pois opiskelemaan, ja niinpä meille tuli Natalia. Valitettavasti Niila ei hyväksynyt pentua kaverikseen vaikka ajattelin että se hyväksyisi pennun paremmin kuin aikuisen kissan. Niinpä meidän kissat eivät tule oikein toimeen, mitä ne nyt välillä jahtailevat toisiaan. Niila on minulle tärkeä koska se on ensimmäinen kissani, ja se on ehtinyt kokea kanssani niin paljon elämänmuutoksia.

Niila

Ennen Niilaa minulla oli kaksi marsua, risteytys Santeri, synt. 3.7.2000 ja self black Amanda, synt. 16.3.2001. Santeri on erityinen minulle koska se oli ensimmäinen lemmikkini. Marsut elivät molemmat 6 vuotta ja ne vipelsivät huoneessani isäni tekemässä isossa häkissä ja pääsivät kesäpäivisin juoksentelemaan isän tekemään ulkotarhaan.

Santeri ja Amanda

Myöhemmin marsujen jälkeen iski pieni jyrsijäkuume, mutten voi vielä marsuja hankkia niiden vaativuuden ja pitkän eliniän takia. Niinpä päädyin hiiriin, pieniin ja söpöihin, jotka eivät vaadi paljon tilaa, aikaa tai rahaa. Ne pysyvät kädellä eivätkä pure. Ainoa arveluttava asia oli niiden haju, mutta onneksi naarashiireni eivät ole pahemmin haisseet, paitsi siivouspäivän lähestyessä. Ensimmäiset hiiret tulivat kesällä 2010, ja minulla on nyt ollut yhteensä 8 naarashiirtä, 3-4 kerrallaan. Nyt meillä on vielä kolme 1½-vuotiasta hiirimummoa. Uusia en aio enää ottaa näiden jälkeen ainakaan hetkeen vaan jatkan kissalinjalla.

Mai, Lia ja Ama

Tulevaisuudessa minulla on haaveissa hankkia lisää kissoja, marsuja, hiiriä, rottia, kenties muita pienjyrsijöitä ja koirakin kenties joskus. Nämä ovat kuitenkin haaveita ja luultavasti seuraavat vuodet tulen omistamaan vain kissoja. :)

Niila ja Natalia

2 kommenttia:

  1. Ensimmäistä kertaa kommentoimassa, kun jotenkin tämä blogisi joutui kadoksiin seuraamistani blogeista. Mukavaa seurata Natalian pentujuttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ensimmäisestä kommentista! :) Kunhan pennut joskus syntyvät niin tulee varmasti vähän useammin kirjoteltua blogiin kun ei nyt paljon kerrottavaa ole.. :)

      Poista